Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Uvod u Tarot

Uvodni tekst o razumevanju Tarota, upoznajte vestinu Tarot astrologije.

Uvod u TarotPozovite Astrologa - Kliknite Ovde

TAROT –POJASNJENJE I SMISAO

Većina ljudi Tarot karte povezuje sa šareno odevenim ženama koje u polumračnoj prostoriji uplašenom, lakovernom klijentu objašnjavaju što ga očekuje u budućnosti. Ali to nije suština Tarota. Svrha Tarot karata nije samo proricanje budućnosti već unapređenje komunikacije naše svesti i podsvesti. Da bismo potpuno razumeli kako to postići, počnimo s upoznavanjem karata.

Tradicionalni špilovi karte dele na dve veće skupine – Aduti ili Velike Arkane (što znači “Tajne”) te Male Arkane. Kao i obične igraće karte, male se Arkane dele na četiri boje; štapove, mačeve, pehare i diskove. Kako moderne igraće karte potiču iz Tarota, zanimljivo je uporediti izvorne sa savremenim nazivima karata:

Tarot Poker

Štapovi Tref

Mačevi Pik

Pehari Herc

Diskovi Karo

Svaka boja ima svoje značenje u životu. Štapovi su vezani uz strast i volju za životom, mačevi razum i inteligenciju, pehari osećaje, a diskovi praktičnost i materijalna pitanja. Unutar svake boje postoji deset karata s brojevima od jedan do deset, kao i četiri dvorske karte – Kralj, Kraljica, Vitez i Paž. Karte Male Arkane prikazuju manje događaje iz svakodnevnog života.

Aduti nisu vezani uz boje. Njihove slike predstavljaju više ideale, ideje i principe. Sastoje se od 21 karte označene brojevima od 1 do 21 te karte koja predstavlja Ludu (džoker u modernim kartama) koja je označena brojem 0. Velike arkane predstavljaju značajne životne događaje i postojane, stabilne trendove.

Tarot je skup karata koje predstavljaju manje i više važne životne događaje, povoljne i nepovoljne situacije. On je alat koji ćete brzo naučiti, ali koga nećete brzo i savladati. Kupite svoj prvi špil i krenite u upoznavanje velikih i malih tajni…

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavljen: 2013-06-18

pregleda:

ključne reči: tarot karte tumacenje