Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Horoskopske kuce

Astroloski tekst o kucama horoskopa

Horoskopske kucePozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Horoskopske Kuce

Ako planete u natalnom horoskopu predstavljaju odredjene energije, a znakovi nacin na koje te energije deluju, onda kuce opisuju podrucja zivota u kojima ce se ta aktivnost odvijati. Kao sto od dvanaest znakova zodijaka svaki opisuje razlicite ljudske kvalitete pod istim krovom, tako i dvanaest kuca predstavlja razlicita polja zivotnog iskustva.

1.kuca: ulazna vrata u vlastiti svet: kako vidimo sami sebe; reakcija na vlastito okruzenje; kako nas drugi vide; fizicke karakterike,kako pokrecemo akcije; poceci. Ova kuca znaci nasu osobnost, lice koje pokazujemo kada smo u drustvu drugih ljudi. To se ne mora poklapati sa misljenjem koje imamo o sebi, vec pre pokazuje kako drugi gledaju na nas i kako nas prihvataju u razlicitim drustvima. Tacan polozaj pocetka prve kuce tradicionalno je poznat kao Ascendent. Ascendent znaci i nacin na koji odrzavamo i ipoljavamo svoje unutrasnje motivacije i psiholoske potrebe u nasoj neposrednoj okolini. Iz njega se vidi i prvi utisak koji ce drugi steci o nama.

2. kuca: proces vrednovanja; koliko cenimo sami sebe; kako i koliko smo svesni vlastitog tela i izgleda; kako razvijamo urodjene sposobnosti; odnos prema novcu i imovini; emotivna vezanost za stvari. Druga kuca govori o ponasanju, misljenju i materijalnim dobrima koja smatramo vaznim. Isto tako se istice i nas odnos prema onome sto smatramo vrednim, te prema nasim htenjima. Ova kuca se bavi i onim sto ostvarimo vlastitim trudom i vezana je uz imovinu i financijsku sigurnost uopsteno.

3. kuca: komunikacije; sposobnost analiziranja; rana i najbliza okolina; skolski dani; rodjaci; braca i sestre; kratka putovanja. Treca kuca sugerira nacin na koji se ponasamo u svom svakodnevnom zivotu i kako se odnosimo prema svojoj svakodnevnoj okolini. Cesto je ova kuca od velike vaznosti u procjeni mentalnog ustrojstva pojedinca. Ova kuca je i kuca rodjaka (izuzev roditelja), bliskih suseda i isto takvih prijatelja.

4. kuca: dom i porodica; osecaj pripadanja; psiholoske osnove; kakvi smo u privatnosti; uticajan roditelj; kasnije godine zivota. Ova kuca se bavi stvarima koje imaju veze sa domom u kojem zivimo, nasom porodicom i nasem odnosu prema svemu tome. Isto tako oznacava i nacin na koji se cesto zavrsavaju dogadjaji u nasem zivotu i, buduci da otkriva situaciju u nasem domu, na neki nacin je i temelj egzistencije.

5. kuca: kreativni instinkti; potreba za spontanim izrazavanjem; deca; kako volimo; Ijubavne afere; slobodno vreme; spekulacija. Ova kuca znaci kreativnost i zabavu. Isto tako se bavi i nasim odnosom prema deci i rezultatima rada i razmisljanja. Pokazuje nacin na koji izrazavamo svoje kreativne sposobnosti i izuzetno je vazna u procjeni nase ljubavne prirode.

6. kuca: dnevna rutina; posao; prakticne sposobnosti; tehnika; odnosi sa poslodavcem/zaposlenima; zdravlje. Ova kuca pokazuje kako se odnosite prema radu, a narocito prema poslu kojim zaradjujemo za svakodnevni zivot. Isto tako znaci i nas odnos prema hrani, nacinu prehrane i fizickom vezbanju: Pokazuje i opstu sliku naseg zdravstvenog stanja.

7. kuca: partneri; brak; sudski procesi; izazovi; otvoreni neprijatelji; kako saradjujemo ili se takmicimo sa drugima. Sedma kuca pokazuje nacin na koji se odnosimo prema drugim ljudima u svom zivotu. To mogu biti svi poslovni partneri, narocito bracni partner, otvoreni neprijatelji, ali i priroda okolnosti u kojima moramo razviti kooperativni duh da bismo uspesno ostvarili svoje ciljeve u zivotu.

8. kuca: bliski odnosi; seks; novac i imovina drugih ljudi; nasledje; smrt i ponovno radjanje; krize; promene. Osma kuca oznacava nase razne interesu u zivotu. To je nas odnos prema seksu, nivo do kojeg zelimo otkrivati tajne zivota, odnos prema davanju i uzimanju. Ova kuca je kuca transformirajucih principa u ljudskom zivotu i oznacava dogadjaje kao sto su rodjenje i smrt i, kako je vec pre spomenuto, seks. Isto tako oznacava i materijalna dobra do kojih ne dolazimo vlastitim naporom, vec kroz druge ljude u svom zivotu (npr. nasledstvo, itd.).

9. kuca: apstraktno misljenje; religija; vise obrazovanje; ucitelji; putovanja i povezanost s inostranstvom. Deveta kuca pokazuje nas odnos prema studijima, ucenju uopste i stav prema apstraktnim stvarima kao sto su filozofija i religija. To je kuca dalekih putovanja i razumevanja drustvenih prilika i zakona.

10. kuca: status i uloga u javnosti; karijera; ambicije; kako postizemo svoje ciljeve; dominantan roditelj; odnosi sa nadredjenima; tendencija da dominiramo ili budemo dominirani. Deseta kuca odredjuje nase zivotne ciljeve i ono sto nas motivise da budemo bolji nego sto jesmo: Tu se govori o nasem trudu, ostvarenju zelja i nagradama za napore. Ova kuca se bavi drustvenim statusom i karijerom kroz koju se taj status ostvaruje. Tacka pocetka desete kuce poznata je kao Medium Coeli (M.C.) tj. Zenit i najvisa tacka na nebu u trenutku naseg rodjenja, te tako jedan od najvaznijih planeta u horoskopu.

11. kuca: potreba za kontaktom s drugima; kako primamo ljubav: prijateljstva; ideali i nade koje delimo; grupne aktivnosti. Ovo je kuca prijatelja i drustva u kojima se krecemo. Sredina u kojoj rado boravimo na neki nacin oznacuje i nasu zivotnu filozofiju. Jedanaesta kuca objasnjava nacin na koji sudelujemo u drustvenom zivotu i opste nase drustvene veze, ali i podrucje aktivnosti u kojima se sire nase ideje o tome kako se treba izraziti.

12. kuca: podsvest; sto projektujemo u intimne veze; snovi; skriveni strahovi i neprijatelji; pozrtvovnost; sluzenje visim ciljevima. Svako od nas ima neki deo svoje prirode koji nije u stanju u potpunosti razumeti. To nam stvara odredjene poteskoce jer trazi kanal da se izrazi, a istovremeno se mora njime pazljivo baratati da nas ne dovede u neugodnosti. O prirodi takvih energija nam govori dvanaesta kuca. Isto tako oznacava i skrivene veze i neprijatelje, te cinioce koji nas ometaju u delovanju. Sve kuce u horoskopu medjusobno su povezane i ne smemo ih posmatrati izdvojeno. Vrlo su vazni planete koji se nalaze u odredjenim kucama, jer one pojacavaju ili ublazavaju njihovo delovanje. “Prazne” kuce imaju mannje vaznosti nego “pune”, no to ne znaci da ta podrucja zivota ne postoje.

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavljen: 2013-06-30

pregleda:

ključne reči: kuce horoskopa astrologija