Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Sedma Kuća - kuća braka

Sedma kuća vlada zajednicama, prijateljstvima, partnerstvom, venčanjem, brakom ugovorima, sudovima, otvorenim neprijateljima, poslovima i kontaktima sa drugim ljudima i sa javnošću uopšte. Znak na vrhu sedme kuće opisuje naše potrebe i želje za partnerom.

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Toliko tražena tema i ponavljano pitanje, pitanje braka....

Kuća koja opisuje polje braka u Vašoj natalnoj Karti je sedma kuća. Naravno uspeh braka ne zavisi samo od znaka u kome se nalazi sedma kuća. Jako je važna postavka planete kojom vlada sedma kuća zatim postavka Sunca, Meseca, Venere i ostalih tela koji će u zavisnosti da li je muški ili ženski horoskop i markantnih planetarnih pozicija opisati situaciju.

Ipak, ako imate Vašu Natalnu kartu, a nemate znanja iz astrologije možete samo posmatranjem znaka sedme kuće zadovoljiti Vašu radoznalost.

Znak Ovna na vrhu sedme kuće obično opisuje raniji brak, impulsivnog , strastvenog dominantnog partnera. Brak je pun strasti ako ima loših aspekata sve se dešava naglo pa i razvod.

Znak Bika daje stabilniji. Brak u koji ulazite iz ljubavi. Kasnije se lako odnos pretvori u ekonomske intrese. Partneru su dom i porodica vrlo važni, bračni status i sigurnost, pa tako teže dolazi do razvoda čak i kad brak ne funkcioniše.

Znak Blizanaca na vrhu sedme kuće pre svega govori o lakoj i nestabilnoj ranijoj odluci o ulasku u brak. To je najčešće znak da imate dva braka. Laka komunikacija i lagana atmosfera u braku.

Znak Raka opisuje da je Vaš partner vaspitan tako da mu je porodica jako važna i da svoje ciljeve može zameniti porodičnim. Obično je to emotivac promenljivog raspoloženja, ali ima težnju za mirnim životom. Dosta promena u braku često rastava, pa pomirenje.

Znak Lava će omogućiti da ranije uđete u brak, partner moćan sa dobrim društvenim položajem, nešto stariji, obično uspešnija osoba od vlasnika horoskopa. Teatralan i u centru pažnje.

Znak Device na vrhu sedme kuće opisuje često intelektualnog partnera, pomalo sitničavog. To je povučena melanholična osoba koja je sklona sticanju ali često dosadna bez inicijative i strasti.

Znak Vage je prirodna postavka za kuću braka. Uglađen, fin partner, lepe spoljašnosti i finih manira. Uopšte esteta. Obično skladan brak ali konačnu situaciju opisuje Venera i njen položaj.

Znak Škorpije govori da se u brak ulazi iz velike strasti a gde je strast tu je i ljubomora, svađe, prekori, burna dešavanja a često i razvod. Partner je intezivna teška priroda. To je takođe i znak udovištva.

Znak Strelca daje puno slobode u braku. Partner izrazito duhovna osoba, filosofski nastrojena,tolerantna, može biti obrazovan puno putovati imati vezu sa inostranstvom ili biti stranac. Često više brakova.

Znak Jarca ulazak u brak kasno ili kasnije. Bolje ako je partner stariji, brak više po razumu i sigurnosti nego iz strasti. Često su to hladniji emotivni odnosi ali zbog tradicije i sigurnosti brak kao dobar ugovor traje.

Znak Vodolije u sedmoj kući najčešće ukazuje da je bračni partner već razvedena osoba, to je brak koji će samo u slobodi postojati. Može da traje kao ekstravagantan, neobičan, a potrebni su tolerancija i prijateljstvo da brak opstane.

Znak Riba u sedmoj kući je znak da partnera ne sagledavate realno. U braku su odnosi nejasni i ima tajnih dešavanja, obmana. Ili je to vrlo produhovljen, human partner, umetnička priroda. Više od jednog braka.

Izvor: Astroloski centar

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavljen: 2013-09-17

pregleda:

ključne reči: horoskop brak sedma kuca astrologija partneri ljubav bracni partner horoskopski znaci