Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

VODOLIJA – opšte karakteristike

Vodolija je kuća Saturna, čija je priroda topla, vlažna, vazdušna i sangvinička. Prvi dekanat pripada Veneri, drugi Merkuru, treći Mesecu. Pripada mu visoko drveće i tekuće vode, a od ljudskog tela potkolenica. S obziron na to da je Vodoliji dodeljen Uran, planeta izvan astrološkog kruga, ovim znakom se često manipuliše u astrologiji.

VODOLIJA – opšte karakteristikePozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Ličnost i karakter

S jedne strane, Vodolije mogu da budu stidljive i mirne, a s druge, ekscentrične i energične. Ali, u oba slučaja su veliki mislioci koji rado pomažu drugim ljudima, veoma su inteligentni i imaju jaku intuiciju. Iako su prilagođeni energiji koja ih okružuje, Vodolije često imaju potrebu da pobegnu od svega, da se izvesno vreme osame i tako obnove energiju. Kao vazdušni znak, Vodolija koristi um u svakoj prilici, ali ukoliko nema motivaciju ili mentalnu stimulaciju, njoj je dosadno i neće moći da ostvari najbolje rezultate.

Saturn, vladajuća planeta Vodolije ima plahu, naglu i ponekad agresivnu prirodu, ali predstavnicima ovog znaka daje i vizionarske kvalitete, odnosno u stanju su da proniknu u budućnost i znaju tačno šta će raditi za pet ili deset godina. Takođe, Saturn im je podario moć brze i lake transformacije, zbog čega su poznati kao mislioci, progresivci i manipulatori. Najveći problem za Vodoliju je osećaj da je ograničena ili sputana, jer ima izraženu potrebu za slobodom i uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv prerane bliskosti.

Žena Vodolija

Vodolija je izuzetno nezavisna žena. Ona je duhovita, pametna, avanturista, nikada nije nametljiva ili ljubomorna, nije zahtevna, niti preterano emotivna. Nepredvidljiva je i žudi za uzbuđenjima. Muškarac koji pokušava da osvoji njeno srce mora da pokazuje odgovarajuće poštovanje i da je tretira kao jednaku sebi. Uvek će težiti da ima nešto svoje, jer strahuje da će izgubiti identitet u vezi. Žena Vodolija nikada ne može da se veže, ona je slobodna kao ptica. Ukoliko joj date sve što joj je potrebno, Vodolija će biti potpuno verna, tako da ne bi trebalo da brinete kad je negde sama.

SLAVNE VODOLIJE

Slavne žene rođene u znaku Vodolije: Isidora Sekulić, Branka Katić, Ališa Kiz, Šakira, Virdžinija Volf, Eta Džejms, Dženifer Aniston, Opra Vinfri, Joko Ono, Barbara Herši, Fara Fosit, Paris Hilton, Žana Moro...

Slavni muškarci rođeni u znaku Vodolije: Laza Kostić, Sava Šumanović, Stefan Milenković, Džastin Timberlejk, Džon Travolta, Benisio del Toro, Đuzepe Verdi, Džim Džarmuš, Lord Bajron, Oliver Rid, Robi Vilijams...

Muškarac Vodolija

Možete biti najlepša devojka na svetu, ali ukoliko mu se ne dopadate intelektualno neće se zainteresovati za vas, jer je za njega najvažnija komunikacija. Duboko u sebi on čezne za ljubavlju, ali kako nije sposoban da shvati emocije često ima velikih problema. Muškarac Vodolija se lako zaljubljuje, ali i odljubljuje. Žena mora da bude u stanju da se prilagodi njemu, jer se on neće promeniti ni za koga. Osim toga, zahteva da imate poštovanje i razumevanje za njegov način života, bez obzira na to koliko je ekscentričan. Njemu je potrebna stimulacija i partner s kojim će moći da deli avanture u životu, a ne osoba koja će da mu pravi društvo na kauču, dok gledaju televiziju svake večeri. Kao ženski predstavnici ovog znaka, i muškarac Vodolija nije u stanju da se veže. Vodolija je čovek za ženu koja voli izazove i avanture.

Ljubav i seks

Intelektualna stimulacija je najveći afrodizijak za Vodolije. Ništa ih ne može tako zaintrigirati i privući od interesantnog razgovora sa nekom osobom. Kada je u pitanju ljubav, najviše im odgovaraju osobe koje ne shvataju olako njihovu iskrenost. Otvorenost, komunikativnost, maštovitost i spremnost da rizikuju su kvaliteti koji se dobro uklapaju u perspektivu života ovog znaka. Poštenje i iskrenost su od suštinskog značaja za nekoga ko želi dugoročnu vezu sa ovom dinamičnom osobom.

Prijatelji i porodica

Iako su pripadnici ovog znaka komunikativni, da bi se zbližili s nekom osobom potrebno im je pre svega vreme. S obzirom na to da su vrlo osetljivi i oprezni za njih bliskost podrazumeva ranjivost, a to se ne shvata olako. Neposrednost Vodolija u kombinaciji sa njihovim čvrstim stavovima na neki način ih čini izazovom za upoznavanje. Vodolija će učiniti sve za voljenu osobu, čak ukoliko je neophodno ići će i do tačke samožrtvovanja. Kod prijateljima najčešće traže osobine kreativnosti, intelekta i poštenja.

Kada je reč o porodici očekivanja nisu ništa manja. Iako imaju osećanje dužnosti prema rođacima, Vodolija neće stvarati bliske veze ukoliko ista očekivanja, kao i kod prijateljva, ne budu ispunjena.

Karijera i novac

Vodolije unose veliki entuzijazam u posao i imaju izuzetnu sposobnost iskorišćavanja mašte u poslovne svrhe. Karijera koja omogućava razvoj koncepta i demonstracije najviše odgovara ovom znaku. "Ja znam" su ključne reči za Vodoliju. Visoki intelekt u kombinaciji sa spremnošću predstavnika ovog znaka da dele svoje talente, inspiriše mnoge koji rade u njihovom okruženju. Vodolija voli da se uključi u poslove koji imaju za cilj da čovečanstvo učine boljim.

Kada je u pitanju novac, ovaj znak zaista ima talenat da održi balans između prihoda i rashoda, kao i da uštedi novac. U kupovini će prvo primetiti ekstravagantne stvari sa šljokicama, mada su obučene sa mnogo stila i ukusa. Većina osoba rođenih u znaku Vodolije imaju izgrađen stil i ne plaše se da ga pokažu.

Najviše im odgovaraju poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota. Kao nekonvencionalan tip, ukoliko dobije priliku da iskaže svoj talenat, Vodolija može da postigne veliki uspeh.

Najbolje okruženje

Bilo kakvo okupljanje ljudi radi razmene ideja za njih je najbolje okruženje. Vodolija je horoskopski znak vizionarstva, nekonvencionalnosti i intelektualne nezavisnost. To su osobe koje se odvajaju od gomile i idu svojim putem. Uvek su željni intelektualne stimulacije, stalno otkrivaju nešto novo, formiraju nova mišljenja i tvrdoglavo putuju svojim putem, bez obzira na to šta drugi misle. Osobe rođene u znaku Vodolije vole da se osame, ali ponekad im prijaju i velika društva. Njen životni moto je: "Živi i pusti druge da žive". Vodolija gotovo nikada ne sudi drugima, jer smo svi ljudska bića sa manama, svi smo jednaki i imamo pravo na sopstvene stavove. Oni mogu da budu gospodari manipulacije i da se neverovatno brzo prilagode gotovo svakoj situaciji.

Zdravlje

Problematični delovi tela za Vodoliju su zglobovi i cirkulacija. Najbitnije je da redovno idu na lekarske kontrole.

Astrolog Mihailo Čukić

http://www.novosti.rs/

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavio/la: Milica89

objavljen: 2015-11-03

pregleda:

ključne reči: horoskop astro natalne karte