Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Izgubljeni u ovom svetu? Pronađite svoj put - Karmička astrologija

Zašto? Pitanje koje tako često postavljamo, pitanje na koje tako često nema odgovora. Zašto nam se dešavaju sva ta iskušenja, zašto prolazimo kroz patnju, zašto nismo uspeli a tako smo iskreno nešto želeli...borili se. Ima li uopšte odgovora?

Izgubljeni u ovom svetu? Pronađite svoj put - Karmička astrologijaPozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Koliko puta Vam se učinilo da ste neku osobu, neki događaj, neku scenu već negde videli, kao da ste to već negde doživeli? Verovatno i jeste u nekoj od prošlih inkarnacija a čije sećanje je usađeno negde duboko u Vašoj podsvesti. Susret sa sličnim ljudima, možda čak i istim ljudima, dušama sa kojima ste živeli u nekom od prošlih života iznenada budi Vaše sećanje, vraća Vas u prošlost...daleku prošlost. I kad god Vam se nešto slično desi, kada imate osećaje da ste već jednom tu bili a niste sigurni kada, razmislite o tome. Možda se tu krije neka poruka...možda je upravo tu odgovor na pitanje ZAŠTO?

Da bi nam ipak, sve bilo mnogo jasnije, postoji jedna grana Astrologije koja se bavi upravo ovim najkraćim a najtežim pitanjem - zašto? U pitanju ja Karmička Astrologija koja ima toliko odgovora na samo jedno kratko pitanje. Detaljnom analizom Vašeg karmičkog horoskopa zaviriće u dubinu Vaše duše, u podsvesni deo Vaše ličnosti i doneti informacije, koje danas i ovde, mogu biti i više nego dragocene za Vas. I konačno evo odgovor na ono večito pitanje...

U životu se susrećemo sa raznim ljudima. Srećnim, onim manje srećnim, uspešnim, razočaranim, bolesnim, zaljubljenim, usamljenim ljudima...I zašto je to tako? Zašto nismo svi srećni, uspešni i zaljubljeni? Eto nama opet večitog pitanja - zašto? Karmička astrologija će vrlo detaljno razmotriti Vašu prošlu inkarnaciju, Vaš prošli život, odrediti ko ste bili, čime ste se bavili, šta ste radili, da li ste bili dobri ili zli, borac za pravdu ili buntovnik bez razloga. I tako sama Vaša pojava, način na koji ste delovali, razmišljali, način na koji ste davali ljubav, svakim danom ostao je zapisan duboko u Vašoj podsvesti, u Vašoj duši i nosite ga i danas. A sve što je odraz prošlosti reflektuje se u sadašnjost, vraća se dobrim ili zlim, lakim ili teškom uspehom ili možda neuspehom. Upravo se tu kriju svi odgovori na sva trenutna dešavanja, na sva razočarenja pa i na sreću koja nas zadesi. Karmička astrologija reći će Vam svrhu Vašeg postojanja, Vaš zadatak, gde ste to pogrešili, gde ste to ostali dužni, kako i kome taj dug treba da vratite. Vaš karmički horoskop otkriće mnogo o Vama, zaviriti u Vašu podsvesti i tako Vam dati informacije koje mogu biti od velikog značaja, koje Vam pre svega mogu pomoći da spoznate sebe, da pronađete svoje mesto pod ovim Suncem. Dvanaesto polje horoskopa je veoma značajno kada se tumači jedna karmička karta. Znak na vrhu 12. kuće prethodi Vašem podznaku, onome što ste sada, pa tako on opisuje šta ste bili tada, u prošlom životu, jer čitav Zodijak je jedan ciklus kroz koji svi mi kroz razne živote koračamo i čija iskustva proživljavamo. A iskustva su razna. Ključ je u tome kako mi doživljavamo sva ta iskustva, kako se nosimo sa njima koliko smo spremni da se borimo i žrtvujemo. Na taj način stvaramo svoju dobru ili lošu karmu za neku narednu inkarnaciju za neko novo životno doba. A i on je tu, stari dobri učitelj, Saturn. Znak i kuća u kojoj je svoje utočište pronašao u trenutku Vašeg rođenja opisaće upravo sferu života gde je Vaša karma malo teža, gde je potrebno više snage i vremena uložiti kako bi se ostvario željeni uspeh. Sledeći pokazatelji karmičkih dugove su i retrogradne planete. Kada je naka planeta u retrogradnom kretanju ona ima potrebu da se vraća nazad...u prošlost jer nešto nije završila, nešto je ostalo nedorečeno, otvoreno, neko ovde nije srećan. Tri i više retrogradne planete u ličnom horoskopu ukazuju na jake karmičke dugove a u zavisnosti koje su to planete i gde su postavljene u horoskopu opisaće sfere života u kojima smo ostali dužni, gde treba da usmerimo svoju najbolju energiju, gde to treba da ispravimo davno napravljenu grešku. I tako detaljnom analizom čitavog karmičkog horoskopa dobićemo odgovore na mnoga naša pitanja, dobićemo odgovor na pitanje - Zašto?

Toliko puta izgovorena fraza "Čini dobro i dobrom se nadaj", "Dobro se dobrim vraća" često nam izgleda teško, ponekad čak i suprotno...ali upravo je to zakon karme. Dobrim delima, iskrenom ljubavlju, nesebičnim pomaganjem stvarate povoljnu energiju za sledeću inkarnaciju, stvarate dobru karmu. Sve mora biti vraćeno i sve mora biti plaćeno. To je činjenica. Zato danas neko brzo i lako pronađe svoj mir, sreću, zdravlje, posao, ljubav, porodicu pa i novac...neko delimično a neko nikako. Sve je to delo nas samih. Sve je to posledica onoga što smo radili pa i mislim u prošloj inkarnaciji. Karmička astrologija će nam i u ovom slučaju dati pravi savet. Kako se postaviti u određenoj situaciji, na koji način se suočiti sa problemom, kako što pre i bolje rešiti sve dugova i početi sa normalnim i boljim životom. Pozajmio sam pare u prošlom životu i nisam ih nikada vratio. U ovom životu finansije mi nisu dobre. Izgubio sam novac! Ne nisam ga izgubio, sam sam vrati ono što sam dužan. To je način na koji karma funkcioniše.

Deo karme mogu biti i strahovi, nesigurnost koju u ovom životu osećamo. Na to često ukazuju upravo retrogradne planete. To su zapravo odjeci prošlosti, nešto što smo doneli u ovaj život i nešto čime se podsvesno vodimo a čega zapravo treba da se oslobodimo kako bi mnogo bolje i uspešnije koračali u ovoj inkarnaciji. Šta nam to poručuju donose retrogradne planete u trenutku rođenja?

Retrogradni Merkur

Ako imate retrogradni Merkur u Vašoj karti rođenja problem koji treba prevazići u vezi je sa komunikacijom, učenjem, u odnosima sa braćom, sestrama ili bližim rođacima. Često ovaj Merkur traži da se što pre definišu ovi odnosi kako bi se osoba osećala mirnije i rasterećenije. U kojoj sferi života komunikacija i učenje mogu biti problem pokazaće položaj Merkura u kući ličnog horoskopa.

Retrogradna Venera

Evo problema u ljubavnim odnosima pa i svim drugim odnosima sa osobama suprotnog pola. Osoba sa retrogradnom Venerom ima problem da na pravi način doživi ali i pruži ljubav. Kao da postoji jedna vrsta straha od vezivanja i nepoverenje u ljubavnim odnosima. Otuda i problemi u emotivnom ostvarenju a što je opet posledica ponašanja iz prošle inkarnacije. Često donosi karmičku ljubav sa osobom iz prošlog života posebno u muškom horoskopu. Ova Venera ima još jači uticaj ako se nađe u prvoj, petoj ili sedmoj kući ličnog horoskopa.

Retrogradni Mars

Retrogradni Mars može doneti strahove kada je potrebno preuzeti inicijativu i donetu neku brzu odluku. Osoba postaje nesigurna, premišlja se i tako gubi priliku. U ženskom horoskopu nagoveštava ljubavno iskustvo sa muškarcem iz prošle inkarnacije. Ako su tako i postavljeni u ličnom horoskopu i Venera i Mars donose karmičke ljubavi. U zavisnosti od aspekata ukazuju na dobru ili tešku karmičku vezu.

Retrogradni Jupiter

Osoba sa ovim Jupiterom iz prethodnog života donosi neke nejasnoće, nešto joj nije jasno i zato ima potrebu da se ostvari na nekom višem duhovnom nivou ili da stvori neku sopstvenu životnu filozofiju. Zato će biti potrebo izvesno vreme kako bi se osoba suočila sa realnim svetom i počela da stvara konkretne i opipljive rezultate. Kada u tome uspe, može očekivati zavidne rezultate. Jupiter je ipak onaj koji ukazuje na pozivnu karmu, na ono što nam je kao nagrada namenjeno u ovom životu. A gde se krije ta naša nagrada, gde je potražiti naravno reći će kuća u kojoj se Jupiter našao u trenutku našeg rođenja.

Retrogradni Saturn

Retrogradni Saturn svakako ukazuje na prisustvo karme koje se odrađuje jedan duži vremenski period. Saturnove lekcije su dugačke, nisu baš lake i zbog toga je potrebno zaista mnogo strpljenja i upornosti kako bi se ona savladale i naučile. Uspešno prevazilaženje ove karme donosi veliko olakšanje a često i ne tako malu nagradu. Saturnove karme su najteže i često traju godinama, često su odraz lošeg zdravlja, mnogo odricanja na koja moramo biti spremni. Suština Karmičke astrologije jeste shvatiti ali i prihvatiti tu činjenicu na najbolji mogući način jer to je jednini put koji vodi ka uspehu, izlečenju i mnogo, mnogo kvalitetnijem životu. Ako ste pod uticaje jake Saturnove karme budite sigurni da ste mnogo grešili u toku prošle inkarnacije.

Mesec kao i Mesečevi Čvorovi takođe ukazuju koji su to odjeci prošlosti u našem sadašnjem životu, šta je to što nas u ovom životu pritiska, koja je to lekcija koju treba naučiti, kako spoznati i pronaći sebe? Učenje može biti glavi izazov koji karma postavlja ispred nas. Južni i Severni Mesečev čvor u Karmičkoj astrologiji često govore gde smo to grešili, šta je to što nismo dobro radili i naravno kako i gde to ispraviti. Koje su to isceljujuće afirmacije koje treba da naučimo, koje su to reči koje neprestano treba da budu uz nas, šta je to što nam daje motivaciju i snagu da idemo dalje. Karma ponekad ume biti veoma teška ali što pre shvatimo njenu svrhu ali i razlog pre ćemo prihvatiti sebe, pre ćemo razumeti zašto se nešto dešava baš nama i šta uraditi da se to u nekim narednim inkarnacijama više ne ponovi. A možda i najvažnije kako se sada nositi sa tim. Jer karmu ne možemo ispraviti lako, ne preko noći.

Ono sa čime se najteže borimo kada je karma u pitanju jesu upravo karmički susreti pre svega emotivni, ljubavni odnosi. Uporedni horoskop često će ukazati da li je neka ljubavna veza karmičkog karaktera, sudbinski predodređena, da li je pre svega to pozitivna ili ona loša karma. Često nešto od toga i sami možemo osetiti. Već prvi susret, prva razmena pogleda, energije u nama izaziva čudan osećaj, neku čudnu povezanost koju ne umemo da objasnimo ni drugima a ni sami sebi. To je već prvi jasan pokazatelj da se radi o karmičkom susretu. Osobe se od nekud znaju! Tačnije, imaju taj osećaj a njihova podsvest vrlo dobro poznaje osobu preko puta. I tu počinje nešto što je već davno počelo ali iz nekog razloga nije završeno. Neko je ostao nedorečen, neko je otišao a da nije rekao – zbogom! I eto ga opet, tu pred nama. Hteli mi to ili ne neka vrsta odnos mora da počne. A najčešće je to ljubavni odnos jer je taj odnos i najsloženiji i često upravo taj odnos nismo sposobni da iznesemo do kraja... često smo nemoćnim pred osećanjima i to je razlog zašto je to jedna od najtežih karmi. Ipak, postoje i one pozitivne, lepe karme gde ste možda pod uticajem okolnosti, uticajem drugih ljudi (i oni sada imaju svoju karmu) bili razdvojeni, Vaša romansa bila prekinuta. Sada je vreme da Vam ono izgubljeno – ljubav, bude vraćeno. Takve veze opstaju i traju čitav život! Naravno, imamo i one druge karmičke ljubavi koje su se završile nečijom krivicom, prevarom, neverstvom, izdajom...i neko je zbog toga patio. Takve emotivne veze počinju na isti način ali se završavaju veoma bolno, uz patnju i bol a verovatno već i znate ko je ovde osuđen da pati. Onaj ko je ostao dužan. Prevarena ili ostavljena osoba u jednom trenutku oseća to neverstvo, oseća da pored nje nije neko ko je može učiniti srećnom, nije neko ko je zaslužio njenu ljubav i odlučuje da se povuče. Suprotno tome, druga osoba oseća da mora biti tu, oseća taj dug ljubavi koju je nekada davno uskratila osobi pored sebe. I sada se karmički dug vraća...energije se usklađuju. Ovo su često i fatalne ljubavi...veoma teška iskustva. I tek kada se čitav ovaj proces završi, kada se energije dugovanja konačno usklade svako kreće na svoju stranu u potrazi za svojom novom emotivnom srećom. Karma je uspešno završena. Naravno i ovde nam od velike pomoći može biti Karmička astrologija. Uporedni horoskopa dve osobe ukazaće da li je u pitanju karmička veza, ona sudbinska, da li je ovo dobra ili loša karma. Tako lakše možemo razumeti i lakše prihvatiti stanje i odnos u kome smo se našli.

Generalno svi mi imamo neku svoju karmu i dobru i lošu. Svi smo u nekom trenutku grešili i svi smo u nekom trenutku činili dobra dela. Ali karma je veoma dobro isprogramiran proces koji iz dana u dan broji naše greške, čita naše mislim, beleži naša dobra dela i na kraju imamo rezultat. Duša napušta ovaj svet onog trenutka kada je njena misija završena, kada je ovu karmu uspešno odradila i naravno stvorila neku novu, neki novi zadatak sa kojim će u nekom novom telu, u nekom novom vremenu ponovo da se suočava. I rađa se novi horoskop, rađa se novi ascedent, novo 12. polje, Saturn u nekim drugim aspektima u nekoj drugoj kući i znaku.

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavljen: 2017-02-28

pregleda:

ključne reči: karmička asrologija retrogradne planete karmička ljubav horoskop