Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde

2011 - godina vladavine Zeca

Astroloski tekst o kineskoj Novoj Godini u znaku Zeca

2011 - godina vladavine ZecaPozovite Astrologa - Kliknite Ovde

Kinezi su 3 februara, ove 2011 godine docekali Novu godinu koja je prema njihovom lunarnom kalendaru godina Zeca. Vladavina Zeca zamenila je godinu vladavine Tigra, a kako smo prakticno vec zasli u godinu vladavine ovog neznog i opreznog znaka upoznacemo se sa njegovim glavnim osobinama, a sudeci po verovanju kineza predstoji nam dobra i mirna godina. U godini vladavine zeca rodjeni su 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023. godine.

Opste crte i osobine ljudi rodjenih pod ovim znakom- Zec je jedan od najsrecnijih zivotinjskih simbola, a krase ga osobine poput senzitivnosti, tiha inteligencija, zatim , miroljubivost, teznja kompromisima, ljubaznost, sklonost umetnosti… Zec prolazi neozledjen kroz mnoge opasne zivotne situacije koje bi druge zivotinje unistile. Zecevi nisu borci, vise vole pregovore i kompromisna resenja nego izravan sukob sa protivnikom. Ipak, ova njihova osobina ne moze da se smatra popustljivoscu, vec pre kao taktika i mehanizam kojim postizu i ostvaruju svoj cilj. Ako, pak moraju da se bore to rade sa velikom hrabroscu i silinom. Osobe rodjene u ovom znaku odlikuje samokontrola i suzdrzljivost. Nezni i privlacni, izrazito su popularni medju ljudima i imaju sirok krug prijatelja. Emocionalno su osetljivi i izbegavaju sukobe.Ljubav prema miru upotpunjuje se interesovanjima prema umetnosti i muzici, kao i plemenitim obzirom prema osecanjima i interesima drugih. Oni su najbolji ispovednici i imaju resenje za sve zivotne situacije. Jedna od negativnih osobina zeca je sklonost iznenadnim promenama raspolozenja , sto na druge ljude moze delovati vrlo neprijatno.

 Posao i karijera- U Zeca se moze imati poverenja. Oni nisu doduse najbrzi radnici ali su istrajni i uporni, te sposobni da se uhvate u kostac sa svim problemima. Nekad ih resavaju, a nekad, sto se vrlo cesto desava-odustaju. Nalaze se u svim granama pravnih nauka, u diplomatskoj sluzbi, u bankama i svim pozicijama koje se vrte oko novca i cvrstih vrednosti. Zbog istancanosti svojih cula i sposobnosti izmene uloga, vrlo su trazeni i talentovani kao glumci, pesnici, novinari.

 Emocije i ljubavni zivot- Zecevi vole fizicka uzbudjenja, zivotna zadovoljstva, ljubav i brak. Ali jos vise vole i cene komfor i udobnost. Zelja za lagodnoscu, pa cak i luksuzom cesto zna da prevlada sve druge obzire. Zecevi mogu povremeno da budu u vezama koje su zasnovane prvenstveno na fizickoj strasti ali kada se odlucuju za ozbiljnu vezu i brak, biraju partnera koji ce im omoguciti lagodan zivot i komfor. Izuzetno dobri partneri za zeca su divlja svinja i koza. Lose veze ostvaruju sa majmunima, konjem i tigrom. Sa petlom imaju nezadovoljavajuci odnos i potrebno je puno kompromisa da bi takva veza uspela. Sa drugim zivotinjama se dobro slazu, posebno sa psom.

Pet elemenata znaka Zeca ( svi elementi su negativni):

Metalni Zec – U zivotu vise “ krivuda “ nego ostali zecevi. Veoma je senzitivan, voli umetnost ali je sklon mracnim raspolozenjima. Strastveniji je romanticar od drugih i cesto je poveden i ushicen emocijama.  

Vodeni Zec – ima toliku zelju za mirnim zivotom da je zbog toga cesto povucen i introvertan. Plasi se da pokaze emocije cak i kada su one ocigledne. Njegova meditativna priroda ponekad ga vodi do preterane brige o proslim dogadjajima.

Drveni Zec –je najplemenitiji i najobzirniji od svih zeceva. Veoma su ljubazni i dragi ali zaboravljaju pri tom na svoje vlastite interese pa ih drugi lako mogu iskoristiti.

Vatreni Zec –je krajnje emotivan i ne plasi se jasno i otvoreno da izrazi svoje emocije. On nastoji da ga drugi pravilno shvate i osete. Sklon je da bude tajanstven i da krivuda ali ne u onoj meri kao ostali zecevi. Zbog sposobnosti da govori smelo i otvoreno, vatreni zec je bolji vodja od drugih iz svoje grupe.

Zemljani Zec-je ozbiljniji i stabilniji od drugih pa je sa njim ugodnije ziveti nego sa bilo kojim drugim zecom.

  Rodjeni u godini Zeca: Albert Ajnstajn, Frenk Sinatra, Papa Benedikt XVI, Andjelina Dzoli, Bred Pit, Dzoni Dep, Dejvid Bekam, Vitni Hjuston.

Pozovite Astrologa - Kliknite Ovde
Podeli na Facebook-u

objavljen: 2013-06-15

pregleda:

ključne reči: kineski horoskop zec znak godina zeca vladavina zeca 2011